Dirljiva priča

Njen pas Brody prvi je shvatio da ima rak dojke: “Dugujem mu život”

P. N.

Brody i Lucy / Foto facebook

Brody i Lucy / Foto facebook

Imam veliku podršku obitelji i prijatelja koji me dolaze posjetiti zajedno s Brodyjem. Možda je taj pas ušao u naše živote s razlogom, ispričala je 


Britanka Lucy Giles čvrsto grli svog Brodyja. Gleda ga sa zahvalnošću. Jer ta 45-godišnjakinja nema dvojbi: njezin pas Newfoundland otkrio joj je naime rak dojke i time joj omogućio liječenje.


Gospođa Lucy Giles iz Didcota, velika ljubiteljica životinja, udomila je tog crnog diva od 70 kilograma u srpnju 2021. nakon što je njezin partner Ashley (62) proveo šest mjeseci u bolnici u teškom stanju zbog covida. Kad se Ashley vratio kući, ovisio je o Lucy, koja inače radi kao njegovateljica i ona mu je postala stalna podrška.
Radi njegovog oporavka, par je odlučio udomiti Brodyja koji se pridružio velikoj obitelji kućnih ljubimaca koje su već imali u kući: tu su već bila dva psa Lea i Murphy, 18 zečeva, dvije mačke i kornjača. Usvojili su nježnog diva Brodyja, koji je stigao iz obitelji koja se više nije mogla brinuti o njemu.


Newfoundland / Foto Pixabay

Newfoundland / Foto Pixabay


“U rujnu je Brody počeo njuškati i trljati nos po mom desnom pazuhu. To se uglavnom događalo dok sam sjedila, gledala TV ili se odmarala i uvijek na istom mjestu s desne strane – priča žena za Swns. Isprva sam mislila da samo želi malo pažnje, ali činilo mi se čudnim da njuška samo moju desnu stranu. Jednog jutra prala sam se pod tušem i odlučila sam dobro pregledati područje grudi i tada sam osjetila kvržicu upravo na pazuhu”, ispričala je Lucy Giles, kako javlja piše La Stampa.


Screenshot

Lucy Giles i Brody / Screenshot


Kad je otišla u bolnicu, testovi su potvrdili ono što joj je Brody pokušavao reći: “Liječnik mi je  vrlo brzo dijagnosticirao  rak dojke HER2 i rekao da su limfni čvorovi zahvaćeni. Vijest me jako pogodila jer je to to bilo istog datuma kada je moja baka umrla od raka crijeva godinu dana ranije i bila sam s njom u tim teškim trenucima”, kaže Lucy Giles. Ona je zatim prošla šest ciklusa kemoterapije nakon čega je uslijedila operacija i zračenje. Sada, nekoliko mjeseci kasnije još ide na kemoterapiju i iza nje su teški dani: “Uslijed kemoterapije imam čireve u ustima i krvarenja iz nosa, ali imam veliku podršku obitelji i prijatelja koji me dolaze posjetiti zajedno s Brodyjem. Možda je taj pas ušao u naše živote s razlogom.”


Screenshot

Lucy Giles i Brody / Screenshot


Žena je odlučila ispričati svoju priču ne samo kako bi zahvalila svom psu, već i potaknula druge da joj se pridruže u Oxfordu u subotu 3. rujna na ovogodišnjem humanitarnom pješačenju Shine Night Walk, kada će sudionici hodati 10 kilometara kako bi prikupili novac za istraživanje raka u Velikoj Britaniji.