Peter Altmaier

Njemački ministar gospodarstva se strmoglavio s pozornice. Odmah je prevezen u bolnicu

Hina

foto: screenshot

foto: screenshot

Prema izjavama prisutnih, Altmaier se nakon govora i prilikom silaska s dva metra visoke pozornice sapleo na stepenicama i pao na glavu. Neko vrijeme je bio i bez svijesti.BERLIN – Njemački ministar gospodarstva Peter Altmaier (Kršćansko-demokratska unija CDU) u utorak je, nakon govora na tzv. Digitalnom samitu u Dortmundu, nezgodno pao prilikom silaska s pozornice i pritom zadobio ozljede glave.


“Ministar Altmaier je odmah nakon pada s pozornice prevezen u obližnju kliniku, gdje mu je pružena medicinska pomoć”, javio je javni servis ARD preko Twittera.


Prema izjavama prisutnih, Altmaier se nakon govora i prilikom silaska s dva metra visoke pozornice sapleo na stepenicama i pao na glavu. Neko vrijeme je bio i bez svijesti.
U međuvremenu mu je, kako javlja agencija dpa, sašivena posjekotina na glavi.


Predsjednica CDU-a i ministrica obrane Annegret Kramp-Karrenbauer je svom stranačkom kolegi preko Twittera zaželjela brz oporavak.Konferencija za tisak ministra Altmaiera i saveza digitalnih poduzetnika Njemačke je otkazana. Tijekom dana bi se sudionicima kongresa trebala obratiti i njemačka kancelarka Angela Merkel.


Peter Altmaier je prošlog tjedna boravio u Zagrebu, gdje se susreo i s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem.