Odluka

Njemačka vlada odobrila isporuku tenkova Leopard Kijevu iz industrijskih zaliha

Hina

REUTERS

REUTERS

Njemačke kompanije Rheinmetall i Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) žele obnoviti desetke tenkova Leopards 1Njemačka vlada odobrila je isporuku tenkova Leopard 1 Ukrajini iz industrijskih zaliha te je u pregovorima za kupnju 15 tenkova Gepard iz Katara za slanje u Kijev, izvijestio je u petak Sueddeutsche Zeitung.


Isporuka Leoparda Ukrajini mogla bi se dogoditi bilo kada nakon što se tenkovi poprave, piše taj njemački list pozivajući se na vladine izvore.
Njemačke kompanije Rheinmetall i Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) žele obnoviti desetke tenkova Leopards 1, koje bi mogli isporučiti Ukrajini ako ih je Kijev voljan kupiti, dodaje se.


Nekoliko njemačkih dužnosnika razgovaralo je s katarskim ministarstvom vanjskih poslova o mogućoj kupnji 15 tenkova Gepard, koje je
Doha kupila za osiguranje stadiona Svjetskog prvenstva, piše taj list, dodajući da Berlin pokušava dobiti više streljiva iz Katara.


“Gepardi su se jako dobro dokazali u ratu u Ukrajini. Ako bismo mogli dobiti više od ovdašnjih partnera, to bi definitivno pomoglo Ukrajincima”, izjavio je novi njemački ministar obrane Boris Pistorius, a citirao ga Sueddeutsche Zeitung.