Tragične posljedice

Nesreće u Rusiji: 15 mrtvih u rušenju brane, 7 mrtvih u požaru kraj Moskve

Hina

REUTERS

REUTERS

Tragedije koje se događaju zbog nemara česte su u RusijiPetero djece u dobi od 15 mjeseci do šest godina i dvije odrasle osobe smrtno su stradale u požaru koji je izbio u njihovu stanu u gradiću Rostov Veliki, oko 200 km sjeverozapadno od Moskve, izvijestile su vlasti.


Tri su osobe hospitalizirane zbog ozljeda i opeklina različitih stupnjeva, rekao je za ruske medije lokalni dužnosnik Sergej Šokin.


Još se ne zna što je prouzročilo požar, no istraga je u tijeku.
Tragedije koje se događaju zbog nemara česte su u Rusiji.


U srpnju je smrtno stradalo četvero djece nakon što je požar usred noći zahvatio njihove šatore u kampu za odmor.


15 žrtava, 13 nestalih u urušavanju brane u sibirskom Krasnojarsku


Najmanje 15 osoba poginulo je nakon rušenja brane u sibirskom području Krasnojarsku, objavilo je ministarstvo za izvanredna stanja nove podatke i dodalo da se 13 osoba smatra nestalima. 


Prema agenciji Ria Novosti, 14 osoba je ozlijeđeno u nesreći na rijeci Sejbi blizu naselja Šetinkino, a od njih su tri u teškom stanju.


Brana je bila na rezervoaru vode koje pripada rudarskoj kompaniji za eksploataciju zlata u kojoj radi 270 ljudi, objavio je TASS.


Nakon rušenja brane rijeka je poplavila privremene nastambe radnika. U tijeku je spasilačka operacija.


Ministarstvo za izvanredna stanja navelo je da su u pomoć priskočile i susjedne regije te je na mjestu nesreće 300 pripadnika spasilačkih ekipa i helikopteri, a stanovnici obližnjih sela prevezeni su na sigurno.


Otvorena je kriminalna istraga kako bi se utvrdili uzroci urušavanja rane.