Pojačali napore

Nastavlja se bitka Twittera i Trumpa, blokiraju mu profile na sve strane

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Trump je na službenom profilu predsjednika SAD-a @POTUS najavio da bi mogao pokrenuti novu, konkurentsku platformu i da "pregovara s raznim mrežnim stranicama"Twitter je pojačao napore da zaustavi komunikaciju američkog predsjednika Donalda Trumpa s pristašama – uklonio je njegove nove tvitove sa službenog profila američkog predsjednika (@POTUS) i blokirao profile povezane s odlazećim predsjednikom.


Twitter je u petak trajno suspendirao Trumpov privatni profil @realDonaldTrump, a kao razlog je naveo rizik daljnjeg poticanja nasilja nakon nereda Trumpovih pristaša u Washingtonu.


Trump je poslije na službenom profilu predsjednika SAD-a @POTUS najavio da bi mogao pokrenuti novu, konkurentsku platformu i da “pregovara s raznim mrežnim stranicama”.
Taj komentar na službenom profilu POTUS odvojen je od njegovog privatnog profila Donald J. Trump.


Twitter je ubrzo uklonio tvitove s POTUS profila, a nakon toga je blokirao i profil njegove kampanje TeamTrump.


Trumpova bitka s društvenom mrežom traje već neko vrijeme. Optužio je Twitter da surađuje s “radikalnom ljevicom” da ušutkaju njega i njegove birače.


Senatorica Aljaske Lisa Murkowski prva je među republikancima pozvala Trumpa da odstupi nakon što su njegovi pristaše upali na Kapitol.


Trump neće nazočiti inauguraciji svog nasljednika Joea Bidena 20. siječnja.