Policija grada Quebeca objavila je da je u nedjelju nedugo nakon ponoći uhitila osumnjičenika koji je u napadu nožem ubio dvije osobe, a pet ih je ranio te da početni rezultati istrage ukazuju na to da je zločin počinio iz osobnih motiva, a ne iz nekog drugog razloga.


Mladić odjeven u srednjovjekovnu odjeću i naoružan mačem ubio je dvije osobe, a pet ih je ranio u noći na nedjelju u povijesnom središtu Quebeca. Ubrzo je uhićen.


“Na kraju potrage u starome dijelu grada uhitili smo muškarca u dvadesetim godinama u 1 sat po lokalnom vremenu”, rekao je medijima Etienne Doyon, glasnogovornik policijske uprave Ville de Québec (SPVQ).
“Po našim prvim saznanjima, osumnjičenik je tako postupio iz osobnih, a ne iz nekih drugih motiva”, stoji u tvitu policije.


Po izjavama troje svjedoka, napadač je navodno “prerezao grlo” prvoj žrtvi blizu hotela Château Frontenac i “bilo je puno krvi”.


Pohod je nastavio Ulicom des Remparts, gdje je ubio drugu žrtvu, a potom je krenuo prema gradskoj luci gdje je ozlijedio još pet osoba, piše mjesni list Le Soleil. Ondje je i uhićen.


Muškarac je službeno identificiran, no policija nije objavila njegov identitet niti je otkrila je li otprije poznat njihovim službama.


“Muškarac kojega smo priveli bio je odjeven u srednjovjekovnu odjeću i kod sebe je imao mač, a ubojstva je počinio nožem. To je sve što vam zasad mogu reći “, rekao je Doyon.