Lokalne zaraze

Najveći broj zaraženih u Kini od kraja siječnja

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Započinju drugu rundu masovnih testiranja u svrhu suzbijanja zarazeKina je 25. srpnja prijavila 76 novih slučajeva covida-19, što je najveći broj od kraja siječnja, uslijed porasta lokalnih zaraza u Nanjingu, gradu na istoku zemlje, dok započinje drugu rundu masovnih testiranja u svrhu suzbijanja zaraze.


Kina je zauzela pristup o nultoj toleranciji slučajeva covida-19, brzo ulazeći u trag slučajevima i testirajući veliki broj svoje populacije kako bi se spriječilo širenje virusa.


Lokalne zaraze broje 40 novih slučajeva, prema samo pet slučajeva dan ranije, rekla je Nacionalna zdravstvena komisija u priopćenju izdanom u ponedjeljak.
Tridesetdevet slučajeva prijavljeno je u provinciji na istoku zemlje, Jiangsu, koje je Nanjing glavni grad, te jedan u sjeveroistočnoj provinciji Liaoning, rečeno je.


Broj novih asimptomatskih slučajeva – koje Kina ne klasificira kao potvrđene slučejeve – povećao se na 24 sa 17 dan ranije.


Nanjing je u nedjelju počeo provoditi drugu rundu testiranja kod svojih 9.3 milijuna građana, izvijestila je u ponedjeljak China Daily.


Ukupan broj potvrđenih slučajeva u kontinentalnoj Kini iznosi 92.605, dok je dosad umrlo ukupno 4636 osoba.