Trumpov pristaša

Na Floridi uhićen pastor koji je unatoč zabrani okupljao vjernike: ‘Crkva je važna služba i mora raditi i u ovo vrijeme’

Hina

Reuters

Reuters

Taj oduševljeni pristaša Donalda Trumpa ne vjeruje da je Covid-19 tako opasan iako je već odnio više od 35.000 života diljem svijeta. Optužio je medije za poticanje »mržnje i vjerske nesnošljivosti« i misli da je njegova crkva »važna« služba koja mora raditi u vrijeme zdravstvene krize Poznati evangelički pastor uhićen je u ponedjeljak na Floridi zbog toga što je »opetovano« služio liturgiju sa stotinama vjernika, ne mareći za zabranu okupljanja proglašenu radi suzbijanja širenja koronavirusa.


Ronald Howard-Browne (58) uhićen je zbog »protuzakonitog okupljanja« i »kršenja odluke o izolaciji« pošto je u nedjelju održao dva bogoslužja u gradu Tampi, pokazuju sudski dokumenti.


Taj oduševljeni pristaša Donalda Trumpa ne vjeruje da je Covid-19 tako opasan iako je već odnio više od 35.000 života diljem svijeta. Optužio je medije za poticanje »mržnje i vjerske nesnošljivosti« i misli da je njegova crkva »važna« služba koja mora raditi u vrijeme zdravstvene krize.
Pastor je »svjesno i opetovano zanemario zabranu javnozdravstvenih vlasti našeg okruga i naše države, izlažući opasnosti svoju zajednicu«, objavio je na Twitteru šerif okruga Hillsborougha, Chad Chronister.


Mjesni tisak piše da je čak organizirao autobus kako bi svoje vjernike doveo u crkvu.