Hanau

Mrtvačnica u njemačkom gradu puna, mrtve drže u kontejnerima na groblju

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Na žalost, stanje u Hanauu se toliko promijenilo da sada moraju koristiti kontejnere koje su na groblju preventivno imali od travnjaGroblje u njemačkom gradu Hanauu počelo je privremeno smještati tijela umrlih od covida-19 u metalne kontejnere jer su bolničke mrtvačnice već pune.


“Na žalost se stanje u Hanauu toliko promijenilo da sada moramo koristiti kontejnere koje smo ovdje preventivno imali od travnja”, rekla je Alexandra Kinski, upraviteljica groblja i krematorija u Hanauu, blizu njemačkog financijskog središta Frankfurta.


Ona je rekla da su dva tijela već smještena u metalni kontejner u kojima ima mjesta za 25 tijela i napomenula da se umrli tamo drže samo kratko vrijeme nakon smrti.
“Ako osoba umre a nema mjesta na klinici, onda tijela dolaze i ostaju ovdje kratko vrijeme dok se preminuli ne prebaci na konačno mjesto, primjerice ovdje na groblju”, pojasnila je.


Njemačka, hvaljena zbog svojeg upravljanja u prvom valu pandemije u proljeće, u srijedu je uvela stroge epidemiološke mjere jer broj zaraženih i mrtvih u drugom valu naglo raste.


S obzirom da je broj slučajeva zaraze covidom-19 u Njemačkoj prešao1,4 milijun a više od 24.000 ljudi je umrlo od te bolesti, vlada sve veća zabrinutost mogu li se bolnice nositi s takvim brojkama.