MOSTAR ZATRPAN SMEĆEM: Dogovorili su se! Nakon deset dana počeli su čistiti ulice od smeća

Hina

snimio Boris Pavelić

snimio Boris Pavelić

Neformalna skupina građana naziva ‘Jer nas se tiče’ zapriječila je pristup regionalnom odlagalištu posljednjih desetak dana protiveći se nastavku odlaganja otpada zbog tvrdnji da je tamo odlagan i mulj iz mostarskog pročistača koji je navodno sadržavao i kancerogene tvari.MOSTAR – Deset dana nakon što su Mostar zatrpale gomile smeća te se zbog vrućina širio nesnosan smrad postignut je dogovor lokalnih vlasti i nezadovoljnih građana o početku odvoza otpada i deblokadi odlagališta.


Nakon sastanka mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića s predstavnicima skupine građana ‘Jer nas se tiče’ potpisan je dokument u kojemu je dogovoreno da se odmah dopusti neometan odvoz komunalnog otpada, te njegovo odlaganje na deponiju Uborak. Dvije strane složile su se da se uspostavi poseban tim za pronalaženje nove lokacije odlagališta otpada, te da se provodi nadzor što se odlaže na ovom odlagalištu.


Na taj način okončan je višednevni prosvjed mještana koji žive nedaleko Uborka i predstavnika nevladine inicijative.
Neformalna skupina građana naziva ‘Jer nas se tiče’ zapriječila je pristup regionalnom odlagalištu posljednjih desetak dana protiveći se nastavku odlaganja otpada zbog tvrdnji da je tamo odlagan i mulj iz mostarskog pročistača koji je navodno sadržavao i kancerogene tvari.


Gradske vlasti opovrgnule su te navode te su najavile provođenje analize mulja.