Epidemija koronavirusa

MJERE PREVENCIJE Papa će Angelus vjernicima uputiti putem videoprijenosa

Hina

Reuters

Reuters

Odluka je donosena "da bi se izbjegla opasnost od širenja Covida-19 među velikim brojem okupljenih na Trgu svetog Petra", stoji u priopćenju te se dodaje da će se Papina tjedna audijencija održati u srijedu na isti načinRIM Tradicionalnu molitvu Angelus papa Franjo će u nedjelju vjernicima uputiti iz svoje knjižnice uz video prijenos, a ne s njegova prozora koji gleda na Trg svetog Petra, objavio je u subotu službeni Vatikan, koji na taj način želi “izbjeći opasnost od širenja” koronavirusa.


“Papa će molitvu Anđeoskog pozdravljenja izgovoriti u knjižnici Apostolske palače, a ne s prozora koji gleda na Trg svetog Petra. Molitva će se prenositi uživo na vatikanskim vijestima i na velikim ekranima koji će se postaviti na Trgu svetog Petra kako bi i vjernici mogli sudjelovati “, stoji u priopćenju Vatikana.


Odluka je donosena “da bi se izbjegla opasnost od širenja Covida-19 među velikim brojem okupljenih na Trgu svetog Petra”, stoji u priopćenju te se dodaje da će se Papina tjedna audijencija održati u srijedu na isti način. 
Molitva Angelus nedjeljom i audijencija srijedom velike su atrakcije za hodočasnike i turiste koji stižu u Rim, kako bi uživo vidjeli Papu. Gužva koja obično nastane na Trgu svetog Petra, nakon ove bi najave trebala biti znatno manja.


Usto su do 15. ožujka otkazane mise u Domu svete Marte u kojemu živi Papa. 


Već više od tjedan dana 83-godišnji Papa, nije izašao iz svojeg prebivališta koje se nalazi nedaleko od bazilike svetog Petra.


Vatikan je u petak objavio informaciju o prvome slučaju koronavirusa.