Pokrenuta istraga

Migranti maltretirani na snimanju talijanskog filma na Malti: ‘Život im je bio u opasnosti’

Hina

Reuters

Reuters

Prema tvrdnji jednog od člana ekipe čije riječi prenosi malteški list, oko 60 migranata, od kojih većina nije znala plivati, provelo je šest sati u čamcu po najvećoj vrućini, a nisu za to vrijeme mogli ići na zahod ili se osvježitiRIM Migranti koji su na snimanju talijanskog filma korišteni kao statisti bili su podvrgnuti lošem postupanju filmske ekipe kako bi što realističnije odglumili neke scene, piše u četvrtak Times of Malta, dok producenti filma to negiraju.


Oko 70 migranata, među kojima četvero djece, kao statisti su sudjelovali u snimanju filma »Tolo, Tolo« čiji je redatelj talijanski komičar Checco Zalone.


Prema tvrdnji jednog od člana ekipe čije riječi prenosi malteški list, oko 60 migranata, od kojih većina nije znala plivati, provelo je šest sati u čamcu po najvećoj vrućini, a nisu za to vrijeme mogli ići na zahod ili se osvježiti.
»Život im je bio u opasnosti«, kazao je neimenovani član filmske ekipe.


Atmosfera na setu je bila napeta, kazali su drugi članovi ekipe koji tvrde da je jedna osoba zadužena za produkciju migrante tretirala kao »prljavce« i »idiote«.


Djeca su, kako tvrde, plakala na snimanju scena s pucnjavom.


Talijanski producenti sve odlučno opovrgavaju i tvrde da su glasine došle od osobe koja je »najurena« sa seta.


Film će se pojaviti u kinima u siječnju 2020.


Središnje malteško tijelo za filmsku umjetnost, Malta Film Commission priopćilo je da pokreće istragu.