Napad na studentice

Migrant osumnjičen za dva silovanja u Sloveniji, prije toga odslužio zatvor zbog pljačke

Hina

Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Vijest je najprije objavio ljubljanski list »Dnevnik«, prema kojemu je policija krajem listopada pred istražnog suca privela 38-godišnjaka iz Maroka, osumnjičenog da je u Ljubljani izvršio dva kaznena djela spolnog napada, te mu je određen pritvorLJUBLJANA Državljanin Maroka, navodno ilegalni migrant, prošlog je mjeseca u Ljubljani silovao dvije djevojke nakon izlaska iz zatvora u kojemu je proveo dvije godine zbog pljačke, objavili su u utorak slovenski mediji.


Vijest je najprije objavio ljubljanski list »Dnevnik«, prema kojemu je policija krajem listopada pred istražnog suca privela 38-godišnjaka iz Maroka, osumnjičenog da je u Ljubljani izvršio dva kaznena djela spolnog napada, te mu je određen pritvor.


Žrtve su, piše list, dvije studentice. Prvu je prisilio na spolni čin u njezinoj sobi, nakon što su oboje pili, a nakon što ga je zamolila da otiđe jer ide spavati.
Drugu studenticu je u alternativnom kulturnom centru Metelkova u središtu LJubljane na spolni čin prisilio nožem, navodi »Dnevnik«.


Kako prenose mediji, informaciju iz »Dnevnika« potvrdila je i policija.


Marokanac je navodno ilegalni migrant koji je u Sloveniji svojedobno tražio azil, što mu je odbijeno, a zbog pljačke iz 2016. godine bio je osuđen na dvije godine zatvora i odslužio je kaznu.


Unatoč tome, nakon izlaska iz zatvora uglavnom je boravio u Sloveniji jer mu nije određen izgon iz države kako je to u slučaju nasilnih prijestupnika uobičajeno, navode slovenski mediji.