Novi u Torontu

U čemu je stvar? Na brojnim mjestima pojavio se, pa nestao misteriozni metalni monolit, neodoljivo sliči na one iz Kubrickove “Odiseje”

Hina

Pravokutni stup visok gotovo četiri metra, već se pojavljivao i nestajao drugdje u Kanadi, u gradovima Vancouveru na zapadu zemlje i u Winnipegu na jugu početkom prosincaTajanstveni metalni monolit, sličan onima kakvi su se pojavili u pustinji u američkom Utahu i u nekoliko europskih zemalja, otkriven je u četvrtak na obali rijeke u Torontu.


Pravokutni stup visok gotovo četiri metra, već se pojavljivao i nestajao drugdje u Kanadi, u gradovima Vancouveru na zapadu zemlje i u Winnipegu na jugu početkom prosinca.


U Torontu je nekoliko ljudi pohrlilo fotografirati se s neobičnim predmetom te su slike podijelili na društvenim mrežama.
Na fotografiji objavljenoj u petak ujutro na Instagramu, čini se da je objekt vandaliziran grafitima crvene boje.


Prvi monolit ovog tipa sredinom studenoga otkriven je u pustinji u Utahu.


Potom su se slični stupovi počeli pojavljivati u raznim dijelovima svijeta – na brdu u Rumunjskoj, na plaži na otoku Wight (na jugu Engleske), a potom i u Poljskoj, potičući znatiželju korisnika društvenih mreža.


Neki su vidjeli sličnost s izvanzemaljskim monolitima iz znanstveno-fantastičnog filma Stanleyja Kubricka “2001: Odiseja u svemiru”.


Grupa koja djeluje pod nazivom “The Most Famous Artist” sa sjedištem u Novom Meksiku objavila je da je autor predmeta u Utahu član njihove grupe, ali ne i objekata otkrivenih u Rumunjskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Nizozemskoj.