ZAKAŠNJELA I POGREŠNA REAKCIJA

Melania Trump osudila nasilje u Washingtonu: Donalda se uopće nije sjetila

Hina

Reuters

Reuters

Prva dama nije se referirala na ulogu svoga supruga koji je zavaravao pristaše lažnim tvrdnjama o izbornoj prijevari i nagovarao ih da zauzmu Capitol.WASHINGTON – Prva dama SAD-a Melania Trump u ponedjeljak je prekinula šutnju u vezi s prošlotjednim nasiljem kada su izgrednici odani njezinom suprugu, odlazećem predsjedniku Donaldu Trumpu, upali na Capitol.


“Razočarana sam i obreshrabena onim što se dogodilo prošli tjedan“, rekla je u podužem priopćenju.


“Inspirirajuće je to što su mnogi pronašli strast i entuzijazam u sudjelovanju na izborima, ali ne smijemo dopustiti da se ta strast pretvori u nasilje.”
Melanija je dodala da stoji uz ljude koji su stradali u napadu, spomenuvši najprije preminule izgrednike, a potom dvojicu policajaca.


Prva dama nije se referirala na ulogu svoga supruga koji je zavaravao pristaše lažnim tvrdnjama o izbornoj prijevari i nagovarao ih da zauzmu Capitol.


“Apsolutno osuđujem nasilje koje se dogodilo na Capitolu. Nasilje nikada nije prihvatljivo”, napisala je gospođa Trump.


Njezina izjava objavljena je istog dana kada se očekuje da Zastupnički dom nastavi s postupkom opoziva Donalda Trumpa.


“U zaštiti našeg ustava i naše demokracije, djelovat ćemo hitno, jer ovaj predsjednik predstavlja neposrednu prijetnju i jednome i drugome”, priopćila je u nedjelju predsjednica Kongresa Nancy Pelosi.


Prošle srijede Trumpovi su pristaše upali na Capitol ugrozivši sigurnost zastupnika koji su se morali sakriti i privremeno prekinuti zasjedanje na kojem su potvrdili izbornu pobjedu Joea Bidena.