Britanska vojna obavještajna služba

Johnson: Manjak resursa mogao bi usporiti rusko napredovanje u Ukrajini

Hina

Reuters

Reuters

„Doduše, naša obrambena obavještajna služba vjeruje da bi Rusija kroz sljedećih par mjeseci mogla iscrpiti svoje snage što bi zaustavilo njeno napredovanje“, kazao je Johnson u intervjuuBritanska vojna obavještajna služba vjeruje da bi rusko napredovanje u Ukrajini kroz sljedećih par mjeseci mogao usporiti manjak resursa, kazao je britanski premijer Boris Johnson skupini europskih novinara.


U komentarima koje je u srijedu objavio njemački Sueddeutche Zeitung, Johnson je kazao da vojne snage predsjednika Vladimira Putina u istočnoj pokrajini Donbas siju destrukciju, ali za to plaćaju skup danak u oružju i vojnicima.


„Doduše, naša obrambena obavještajna služba vjeruje da bi Rusija kroz sljedećih par mjeseci mogla iscrpiti svoje snage što bi zaustavilo njeno napredovanje“, kazao je Johnson u intervjuu.
„U tom trenutku morat ćemo pomoći Ukrajincima da obrnu dinamiku borbe. Za to ću se zalagati i na sastanku Grupe 7 (koji će se za vikend održati u Njemačkoj)“, izjavio je.


„Ako Ukrajinci budu u poziciji da krenu u protuofenzivu, trebamo ih podržati s opremom koju traže od nas“, dodao je.


Na pitanje kako bi izgledala pobjeda za Ukrajinu, ili poraz za Putina, Johnson je odgovorio: „To bi podrazumijevalo povratak na status quo koji je postojao prije 24 veljače i povlačenje ruskih snaga s područja na koja su izvršili invaziju“.


Osim za Sueddeutche Zeitung, intervju je dao i za francuski Le Monde, te talijanske i španjolske novine.