BBC

Kraljevski pogreb: Više od 13 milijuna Britanaca gledalo prijenos posljednjeg ispraćaja princa Philipa

foto: Yui Mok/Pool via REUTERS

foto: Yui Mok/Pool via REUTERS

Premda podaci o prijenosu na YouTube kanalu kraljevske obitelji nisu dostupni, poznato je da je prijenos u nedjelju bio treći na YouTubeovom globalnom popisu, koji kao mjerilo gledanosti koristi podatak o broju pregleda.LONDON – Pogreb britanskog princa Philipa danas je u Velikoj Britaniji pratilo više od 13 milijuna televizijskih gledatelja, objavio je u BBC.


Jednosatni prijenos uživo sprovoda vojvode od Edinburgha putem BBC-ja je pogledalo 11 milijuna gledatelja, 2,1 milijuna pratilo ga je na ITV-ju i oko 450.000 putem Skyja.


Osim tv prijenosa, pogreb iz Windsora prenosio se na radiju i na nekoliko YouTube kanala.
Putem YouTube platforme BBC-jev prijenos do nedjelje ujutro pogledalo je 7,5 milijuna gledatelja iz svih dijelova svijeta.


Premda podaci o prijenosu na YouTube kanalu kraljevske obitelji nisu dostupni, poznato je da je prijenos u nedjelju bio treći na YouTubeovom globalnom popisu, koji kao mjerilo gledanosti koristi podatak o broju pregleda.


Godine 2002. pogreb Kraljice majke u Velikoj Britaniji je pratilo više od 10 milijuna gledatelja, premda je ceremonija održana u utorak, a 1997. pokop princeze Diane pratio je 31 milijun ljudi, što je rekordan broj gledatelja.


BBC iznosi i podatak po kojemu se 2018. oko 13,1 milijuna gledatelja uključilo u njihov prijenos vjenčanja vojvode i vojvotkinje od Sussexa.