Pružili ruku pomoći

Katolička misija u Berlinu za stradale u potresu prikupila pola milijuna eura

Hina

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

U tu svotu nije uračunata donacija već isporučenih 10 kontejnera u vrijednosti od oko 30.000 eura te tisuću obiteljskih paketa vrijednih oko 35.000Hrvatska katolička misija Berlin za potresom pogođene na Banovini prikupila je gotovo pola milijuna eura.


U akciji Misije za potresom pogođene u Petrinji, Sisku, Glini… prikupljeno je 427 tisuća eura, od čega PayPalom 315 tisuća, na računu Misije 93.605 eura te u gotovini 18.500 eura, objavila je Misija.


U tu svotu nije uračunata donacija već isporučenih 10 kontejnera u vrijednosti od oko 30.000 eura te tisuću obiteljskih paketa vrijednih oko 35.000 .
„U fazi smo realizacije pomoći u bolničkim krevetima, invalidskim kolicima, hodalicama…“, navodi Misija i napominje da za to neće trošiti već spomenute novce, osim za transport, ako to ne riješi na druge načine.


„Slijedi brza i kvalitetna pomoć najugroženijima, a imat ćemo podatke o svim krajnjim korisnicima i po, potrebi, objaviti najkonkretnije podatke o svakom centru“, poručila je HKM Berlin na svojoj mrežnoj stranici.