Pandemija

Južna Koreja prvi put od rujna zabilježila više od dvjesto slučajeva zaraze

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Od novih slučajeva 39 ih je uvezeno, dok se u zemlji zarazilo 166 osoba, pri čemu je u više od 65 posto slučajeva lokalne transmisije zabilježeno u gusto naseljenim provincijama Seoul i GyeonggiJužna Koreja zabilježila je u petak 205 novih slučajeva zaraze koronavirusom i time prvi put od rujna prešla dnevnu brojku od 200 slučajeva, izvijestila je u subotu Korejska agencija za prevenciju i kontrolu bolesti.


Od novih slučajeva 39 ih je uvezeno, dok se u zemlji zarazilo 166 osoba, pri čemu je u više od 65 posto slučajeva lokalne transmisije zabilježeno u gusto naseljenim provincijama Seoul i Gyeonggi.


Južna Koreja počela je u petak novčano kažnjavati ljude koji u javnosti ne nose maske. Budu li uhvaćeni bez maske, primjerice u noćnim klubovima, trgovačkim centrima, tematskim parkovima ili frizerskim salonima prijeti im kazna od 100 tisuća vona, što je nešto manje od 580 kuna.
Četiri južnokorejska nogometaša i jedan član stožera zaraženi su covidom-19, izvijestila je novinska agencija Yonhap, pozivajući se na Korejski nogometni savez, dodajući da nitko od njih ne pokazuje simptome.


Vlasti Južne Koreje u kojoj je dosad zabilježeno 28,338 infekcija s 492 smrtna ishoda u završnim su pregovorima s globalnim proizvođačima potencijalnog cjepiva kojim ove godine želi pokriti 60 posto stanovništva.