Zaraženi u europskim institucijama

Još jedan slučaj zaraze u zgradi Vijeća EU: Virus je u zgradi gdje će se popodne sastati ministri vanjskih poslova

Hina

foto: REUTERS/Yves Herman

foto: REUTERS/Yves Herman

Popodne se u zgradi održava se izvanredni sastanak ministara unutarnjih poslova zbog migrantske krize na tursko-grčkoj granici, a u petak se održava izvanredni sastanak ministara zdravstva zbog koronovirusa.BRUXELLES – Nakon jedne osobe zaražene u Europsko obrambenoj agenciji, u srijedu je potvrđen još jedan slučaj koronovirusa u zgradi Vijeće Europske unije, u kojoj se održavaju ministarski sastanci. Prema riječima glasnogovornika Vijeća, riječ je o osobi za koju se pretpostavlja da je zaražena u Belgiji.


Popodne se u zgradi održava se izvanredni sastanak ministara unutarnjih poslova zbog migrantske krize na tursko-grčkoj granici, a u petak se održava izvanredni sastanak ministara zdravstva zbog koronovirusa.


Glasnogovornik Vijeća je rekao da se ne razmišlja o odgodi ili otkazivanju tih sastanaka.
Ranije u srijedu Europska komisija je potvrdila da je službenik Europske obrambene agencije, koji je boravio u Italiji, zaražen koronovirusom


Europska obrambena agencije ima sjedište u Bruxellesu, ali se nalazi malo izvan europske četvrti.


Europski parlament je do sada jedina institucija koja je preventivno zatvorila svoja vrata za posjetitelje. Zbog toga je otkazano preko stotinu javnih događaja koji su se trebali održati u sjedištu Europskog parlamenta u Bruxellesu.