Velika potražna akcija

Još dvojica turista nestala na grčkim otocima za vrijeme ekstremnih vrućina

P. N.

Foto Grčka služba spašavanja

Foto Grčka služba spašavanja

59-godišnji Amerikanac i 74-godišnji Nizozemac nisu se vratili s planinarenjaDvojica turista, jedan iz Sjedinjenih Država i jedan iz Nizozemske, nestali su tijekom  planinarenja u Grčkoj, otkrile su vlasti te mediteranske zemlje.


Vijest o nestancima dolazi samo nekoliko dana nakon što je pronađeno tijelo britanskog TV voditelja Michaela Mosleya koji je nestao dok je pješačio na grčkom otoku Symi u vrijeme ekstremnih vrućina.

Pedesetdevetogodišnji Amerikanac Albertom Calibet nestao je u utorak na otoku Amorgosu dok je pješačio rutom prema selu Katapola, objavila je općina Amorgos na svojim službenim profilima na društvenim mrežama, kako javlja CNN.


Grčka, nestao turist

Albert Calibet nestao je u utorak / Foto Općina Amorgos


Popi Despotidi, zamjenica gradonačelnika Amorgosa za turizam, rekla je za CNN u četvrtak da Calibet dolazi “u Amorgos gotovo svake godine” zadnjih deset godina.


Na otoku Samosu 74-godišnji nizozemski turist nestao je pak u nedjelju, a u tijeku je velika akcija traganja i spašavanja, priopćile su vlasti, kako javlja CNN. Muškarac je otišao planinariti u područje Marathokampou na tom otoku, objavio je spasilački tim na Facebooku u srijedu. Lokalno stanovništvo pomaže u potrazi.


Konstantia Dimoglidou, glasnogovornica grčke policije, izjavila je za CNN u četvrtak kako su “policija, vatrogasci i volonteri uključeni u potragu, a ona se provodi i iz zraka”, u oba slučaja. “Nažalost, za sada nemamo vijesti ni o jednom od njih”, dodala je.


Michaela Mosleyja, televizijskog liječnika koji je popularizirao vrstu povremenog posta poznatu kao dijeta 5:2, supruga je prijavila kao nestalog nakon što se nije vratio iz šetnje otokom. Nekoliko dana kasnije pronađemo je njegovo tijelo.


Grčka trenutno trpi žestok toplinski val, priopćila je grčka državna meteorološka služba, koja je objavila narančasto upozorenje.