Otok se zatresao

Jak potres pogodio Tajvan, tijekom dana se očekuje i udar snažnog tajfuna

Hina

REUTERS

REUTERS

Epicentar potresa bio je 36,5 km sjeveroistočno od obale tajvanskog istočnog okruga Yilan, a udar se osjetio na cijelom otoku, priopćila je vlada.Potres jakosti 6 po Richteru pogodio je u četvrtak Tajvan, priopćio je Središnji meteorološki ured ovog otoka, a u njemu je poginula jedna osoba.


Epicentar potresa bio je 36,5 km sjeveroistočno od obale tajvanskog istočnog okruga Yilan, a udar se osjetio na cijelom otoku, priopćila je vlada.


Više od 10.000 obitelji u sjevernim i istočnim dijelovima Tajvana neko vrijeme su ostali bez struje.
Jedna žena iz Novog Taipeia, susjeda glavnom gradu Taipeiju, poginula je u svom domu kada je na nju pao ormar, prema nacionalnoj vatrogasnoj agenciji. 


Kasnije u četvrtak Tajvan bi trebao pogoditi snažan tajfun Lekima s obilnim kišama koji bi mogao izazvati odrone zemlje.


Lekima, kojega tajvanski meteorološki ured kategorizira kao najjači tajfun, se kreće preko oceana sjeverno-sjeveroistočno 15 km na sat. 


Lekima razvija vjetrove maksimalne brzine od 227 km na sat, priopćio je meteorološki ured koji je izdao upozorenje na opasnost od vjetra i kiše za širu oblast Taipeija, sjevernog lučkog grada Keelunga i druge sjeverne okruge.