Nove žrtve

Izraelski doseljenici ubili dvojicu Palestinca na Zapadnoj obali

Hina

REUTERS

REUTERS

Situacija je napeta na okupiranoj Zapadnoj obali otkako je Izrael pokrenuo vojnu ofenzivu u Pojasu Gaze nakon prekograničnog napada palestinske skupine Hamas 7. listopadaIzraelski doseljenici ubili su u ponedjeljak dvojicu Palestinaca u okupiranoj pokrajini Nablus na Zapadnoj obali, rekao je za Salah Bani Jaber, gradonačelnik Aqrabe.


“Oko 50 doseljenika, od kojih je veliki dio bio naoružan, napali su stanovnike sela Khirbet al-Tawil istočno od Aqrabe u pokrajini Nablus. Otvorili su paljbu koja je dovela do ranjavanja i smrti dvojicu mladih ljudi”, rekao je gradonačelnik.


Situacija je napeta na okupiranoj Zapadnoj obali otkako je Izrael pokrenuo vojnu ofenzivu u Pojasu Gaze nakon prekograničnog napada palestinske skupine Hamas 7. listopada.
Podaci palestinskog ministarstva zdravstva pokazuju da su izraelske snage i doseljenici ubili najmanje 460 Palestinaca na Zapadnoj obali od početka rata u Gazi.


Prema podacima Izraela, u istom su razdoblju Palestinci ubili najmanje 13 Izraelaca na Zapadnoj obali, među njima i dvojicu pripadnika izraelskih snaga.