Bliski istok

Izraelske snage na Zapadnoj obali ubile četvero Palestinaca, uključujući dvoje djece

Hina

Reuters

Reuters

"Dvoje djece, Adama Samera al-Ghoula (8 godina) i Basila Suleimana Abu al-Wafa (15 godina), ustrijelile su okupacijske snage u gradu Dženinu", prema palestinskom ministarstvu zdravstva 


Izraelske snage su u srijedu ubile četvero Palestinaca, uključujući dvoje djece, u gradu Dženinu na sjeveru okupirane Zapadne obale, objavila je službena palestinska novinska agencija WAFA.


“Dvoje djece, Adama Samera al-Ghoula (8 godina) i Basila Suleimana Abu al-Wafa (15 godina), ustrijelile su okupacijske snage u gradu Dženinu”, prema palestinskom ministarstvu zdravstva.
WAFA je nekoliko sati kasnije objavila da su drugu dvojicu Palestinaca, Muhamada Džamala Zubeidija i Wisama Ziada Hanouna iz izbjegličkog kampa u Dženinu također ubili izraelski vojnici, dodavši da su “okupacijske snage uzele njihova tijela”.


Izraelska vojska je u priopćenju rekla da su Zubeidi i Hanoun ubijeni “tijekom zajedničke protuterorističke aktivnosti (Izraelskih obrambenih snaga) IDF-a, (Izraelske sigurnosne agencije) ISA-e i izraelske granične policije provedene u kampu u Dženinu”.


Zubeidi je bio viši operativac Islamskog džihada i jedan od ključnih terorista u kampu u Dženinu.


Bio je uključen u opsežne terorističke aktivnosti, izvršavao je napade vatrenim oružjem i poticao dodatne terorističke napade, dodaje se u priopćenju.