Novi napadi

Izrael poduzeo zračni napad na aerodrom u Damasku. Poginulo je najmanje pet sirijskih vojnika

Hina

Foto iStock

Foto iStock

Sirijska protuzračna obrana presrela je taj napad i uspjela srušiti većinu raketa, navodi se u priopćenju ministarstvaIzrael je poduzeo zračni napad na sirijsku Međunarodnu zračnu luku Damask i na još neka mjesta na jugu glavnog grada te države, ubivši pritom pet vojnika i izazvavši veliku materijalnu štetu, izvijestilo je u subotu sirijsko ministarstvo obrane.


Sirijska protuzračna obrana presrela je taj napad i uspjela srušiti većinu raketa, navodi se u priopćenju ministarstva. Reuters navodi da zasad nema potvrde o tome je li taj udar utjecao na operacije u samoj zračnoj luci.


Izrael je intenzivirao napade na sirijske zračne luke kako bi poremetio pojačano korištenje zračnih opskrbnih linija od strane Teherana, koji isporučuje oružje svojim saveznicima u Siriji i Libanonu, uključujući i Hezbolah, doznaje Reuters iz regionalnih diplomatskih i obavještajnih izvora.
Teheran se odlučio za zračni transport kao pouzdaniji način prevoženja vojne opreme svojim snaga i savezničkim boraccima u Siriji, nakon prekida kopnenih transfera.


Stotine tisuća Sirijaca je umrlo, a milijuni su poostali beskućnici otkako su se prosvjedi protiv sirijskog predsjednika Bashara al-Assada 2011. razvili u građanski rat, koji je uvukao strane sile i ostavio Siriju podijeljenu u zone kontrole.