Borba protiv epidemije

Italija pozvala EU na usvajanje zajedničkih mjera protiv koronavirusa: ‘Ovo je naš najmračniji sat, ali izvući ćemo se’

Hina

Reuters

Reuters

U odvojenom priopćenju, ministarstvo gospodarstva navelo je da će »vlada uložiti puno truda kako bi osigurala da se na razini EU-a dogovori paket mjera u koordinaciji s cijelom međunarodnom zajednicom«Italija je ušla u »najmračniji sat« u borbi protiv koronavirusa, citirao je premijer Giuseppe Conte Winstona Churchilla u objavljenom intervjuu u ponedjeljak dok je njegova vlada pozvala Europsku uniju da usvoji paket mjera za suzbijanje utjecaja epidemije na gospodarstvo u bloku.


»Posljednjih dana razmišljao sam što sam čitao o Churchillu; ovo je naš najmračniji sat, ali izvući ćemo se «, rekao je Conte za novine La Repubblica.


Italiju je kriza pogodila teže nego igdje u Europi, sa 7375 zaraženih i 366 mrtvih. Broj smrtnih slučajeva veći je samo u Kini, epicentru koronavirusa.
Talijanska vlada pozvala je u ponedjeljak Europsku uniju da usvoji paket mjera za za suzbijanje utjecaja epidemije na gospodarstvo.


Conte je rekao da će vlada dodatno uložiti u »masovnu šok terapiju« kako bi se kompenzirao utjecaj koronavirusa na gospodarstvo.


U odvojenom priopćenju, ministarstvo gospodarstva navelo je da će »vlada uložiti puno truda kako bi osigurala da se na razini EU-a dogovori paket mjera u koordinaciji s cijelom međunarodnom zajednicom«.


Talijanska vlada u subotu je ograničila putovanja u i iz velikih dijelova sjeverne Italije, uključujući Milano i Veneciju.


Vladina odluka u subotu je procurila u medijima i izazvala panično bježanje iz Milana i drugih pogođenih područja što bi moglo pomoći u širenju virusa izvan izoliranih područja.