Sve napetije

Iranski vrhovni vođa rekao da je ovo bio “udarac u lice SAD-a”: Masa cijelo vrijeme klicala “smrt Americi”

Hina

Reuters

Reuters

Iranski dužnosnici rekli su da Teheran nije htio rat i da su napadi odgovor na ubojstvo Kasema Sulejmanija, moćnog generala koji je pokopan nakon nekoliko dana žalosti. Iranska državna televizija snimila je kako ožalošćeni slave iranski napadIranski vrhovni vođa ajatolah Ali Khamenei istaknuo je jutros da je Iran “sinoć udario Ameriku u lice”.


Rekao je da je nepošten pokušaj SAD-a da ubijenog Sulejmanija pokuša predstaviti kao terorista.


“Narod Irana dao im je snažan odgovor”, rekao je Khamenei, dok je masa skandirala “Smrt Americi”, prenosi CNN.
Iranska državna televizija objavila je da je Iran u srijedu ispalio 15 raketa na američke ciljeve u Iraku. Američka vojska je potvrdila da su najmanje dvije iračke baze u kojoj je stacionirano vojno osoblje predvođeno SAD-om pogođene u 23:30 u utorak. Irak tvrdi da su ispaljene 22 rakete.


Iranski dužnosnici rekli su da Teheran nije htio rat i da su napadi odgovor na ubojstvo Kasema Sulejmanija, moćnog generala koji je pokopan nakon nekoliko dana žalosti.Iranska državna televizija snimila je kako ožalošćeni slave iranski napad.

Američki predsjednik Donald Trump tvitao je da se procjenjuje broj žrtava i štete i da će dati izjavu u srijedu ujutro. »Sve je dobro«, dodao je Trump koji je u prosincu 2018. posjetio napadnutu zračnu bazu Ain al Asad. Jedan izvor je ranije rekao da nema američkih žrtava, dok su drugi američki dužnosnici to odbili komentirati.


Iranska državna televizija objavila je da je ubijeno 80 »američkih terorista« i da su oštećeni američki helikopteri i vojna oprema.