Užas

Indijac srpom rasparao trbuh svoje trudne supruge, razlog je nevjerojatno tužan

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Nemili se događaj dogodio u subotu, a žena je u nedjelju rodila mrtvorođenče, objasnila je policijaIndijac koji je želio doznati spol djeteta razrezao je srpom trbuh trudne supruge i nanio je po život opasne ozljede dok je njihov nerođeni sinčić umro, priopćila je policija u ponedjeljak.


Žena se nalazi na intenzivnoj njezi u bolnici u New Delhiju, a muškarac je uhićen, priopćila je policija u Budanu, u državi Uttar Pradesh.


Golu Singh, brat unesrećene žene je kazao da je njezin suprug želio doznati spol djeteta jer par već ima pet kćeri te ju je napao srpom i rasporio joj trbuh.
Nemili se događaj dogodio u subotu, a žena je u nedjelju rodila mrtvorođenče, objasnila je policija.


Na kćeri se u Indiji često gleda kao na teret jer im obitelji na udaji moraju plaćati miraz, dok se dječake slavi kao one koji osiguravaju egzistenciju obitelji te oni nasljeđuju imovinu i nastavljaju obiteljsku lozu.


Pobačaji ženskih fetusa su u Indiji zabranjeni, no zbog prednosti koja se daje dječacima, broj novoređenih djevojčica se i dalje stalno smanjuje.


Prema službenim podacima, broj djevojčica na 1000 dječaka između 2015. i 2017. iznosio je 896. U razdoblju od 2014. i 2016. bilo je 898 djevojčica na 1000 dječaka, a između 2013. i 2015. ih je bilo 900.


Zakoni u Indiji također brane liječnicima i zdravstvenim djelatnicima da roditeljima otkriju spol nerođenog djeteta, a samo licencirani liječnici smiju izvoditi pobačaje.