Covid-19

Indija zabilježila gotovo 50.000 novih slučajeva, a u Kini tek njih 47

Hina

Reuters

Reuters

Indija je kao druga najmnogoljudnija država u svijetu i dalje na drugom mjestu u svijetu po broju zaraza, iza SAD-a, gdje je 8,8 milijuna zaraženihIndija je u četvrtak sa 49.881 novozaraženih koronavirusom prešla ‘mračnu granicu’ od 8 milijuna slučajeva zaraze, podaci su indijskog ministarstva zdravstva.


Tim novim brojem zaraženih Indija je kao druga najmnogoljudnija država u svijetu i dalje na drugom mjestu u svijetu po broju zaraza, iza SAD-a, gdje je 8,8 milijuna zaraženih.


Umrlih od koronavirusa je u Indiji relativno manje u odnosu na broj zaraženih, odnosno u posljednja 24 sata zabilježeno je 517 smrtnih slučajeva, čime se ukupni broj umrlih povećao na 120.527, objavilo je ministarstvo.


Kina
U Kini je 28. listopada potvrđeno 47 novih slučajeva covida-19, što je najveći broj u više od dva mjeseca, izvijestilo je u četvrtak nacionalno zdravstveno tijelo te zemlje.


Od novih slučajeva, 23 su bile lokalne infekcije u Xinjiangu, koje su uključivale ranije asimptomatske pacijente nakon masovne infekcije zabilježene u Kashgaru, dok su ostale tzv. uvozne infekcije porijeklom iz inozemstva.


Povećanje broja potvrđenih infekcija covida-19 najveće je od 9. kolovoza, kada je zabilježeno 49 slučajeva, ali je to još znatno manje od onoga što je u Kini bilo u jeku epidemije u veljači.


Ukupan broj potvrđenih slučajeva covida-19 u Kini sada je 85.915, dok je broj umrlih ostao nepromijenjen, 4.634.