MVEP

Hrvatska čestitala Joe Bidenu i Kamali Haris: Čestitamo na finaliziranju izborne pobjede

Hina

Joe Biden / Foto Reuters

Joe Biden / Foto Reuters

Nakon što je završena višesatna rasprava i odbačeni republikanski prigovori na rezultate glasanja u saveznoj državi Pennsylvaniji, Kongres je potvrdio rezultate glasova izbornog kolegija.ZAGREB – Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) uputilo je u četvrtak na Twitteru čestitku izabranom američkom predsjedniku Joeu Bidenu i potpredsjednici Kamali Harris nakon što je Kongres potvrdio njihovu pobjedu na izborima održanima 3. studenoga.


“Čestitamo izabranom predsjedniku Joeu Bidenu i izabranoj potpredsjednici Kamali Harris na finaliziranju izborne pobjede u Kongresu. Hrvatska se veseli budućoj bliskoj suradnji s našim strateškim partnerom i NATO saveznikom”, navodi se u tvitu koji je objavilo MVEP.


Američki Kongres u četvrtak je službeno potvrdio Bidenovu pobjedu i objavio da on stupa na dužnost 20. siječnja.
Nakon što je završena višesatna rasprava i odbačeni republikanski prigovori na rezultate glasanja u saveznoj državi Pennsylvaniji, Kongres je potvrdio rezultate glasova izbornog kolegija.


Time je potvrđeno da je Biden osvojio 306 elektorskih glasova i pobijedio na izborima. Dan ranije pobornici odlazećeg predsjednika Donalda Trumpa zaustavili su sjednicu svojim nasilnim ulaskom u tu instituciju što je rezultiralo s četiri žrtve.