Nema otvaranja

Francuska skijališta zbog covida-19 ostaju zatvorena cijelu veljaču

Hina

Foto iStock

Foto iStockFrancuske vlasti zbog pandemije koronavirusa ne planiraju otvoriti skijališta cijelu veljaču, a datum kad će se to dogoditi nije određen, objavio je u ponedjeljak premijer Jean Castex.


„Zdravstvena situacija nam ne dopušta otvaranje skijališta“, napisao je francuski premijer na svom Twitter profilu nakon susreta s predstavnicima skijaških odredišta.


Nije htio navesti kad bi se to ipak moglo dogoditi, no njegov ured je potvrdio napise medija da to neće biti u veljači, što je ranije kazao i ministar zdravstva Olivier Veran.
Castex je najavio produženje financijske pomoći skijalištima koja su se nadala da će im se dopustiti otvaranje za nadolazeće zimske praznike.
Vlasti su ranije razmatrale otvaranje početkom siječnja ako to dopusti epidemiološka situacija, no to se nije dogodilo, piše agencija dpa.


U Francuskoj, koja je u nedjelju imala najveći broj pacijenata s covidom-19 u zadnjih devet tjedana, ne rade ni kafići i restorani, a granice su zatvorene za sva putovanja osim onih nužnih.