Prosvjed protiv Macrona

Francuska policija suzavcem na prosvjednike na prvosvibanjskom skupu u Parizu

Hina

Reuters

Reuters

Reutersov svjedok rekao je da je interventna policija ispalila suzavac kako bi rastjerala skupinu maskiranih prosvjednika koji su se priključili tradicionalnoj prvosvibanjskoj povorciPARIZ Francuska policija bacila je suzavac na maskirane prosvjednike u središtu Pariza u srijedu dok su tisuće ljudi koristile prvosvibanjski skup kako bi prosvjedovali protiv politike predsjednika Emmanuela Macrona.


Radnički sindikati i tzv. »žuti prsluci« bili su na ulicama širom Francuske samo nekoliko dana nakon što je Macron iznio političke prijedloge uključujući porezne rezove u visini 5 milijardi eura.


Reutersov svjedok rekao je da je interventna policija ispalila suzavac kako bi rastjerala skupinu maskiranih prosvjednika koji su se priključili tradicionalnoj prvosvibanjskoj povorci.
Neki prosvjednici u kapuljačama ili žutim prslucima odgovorili su bacajući predmete na policiju.


Na televizijskim snimkama vidi se kamion s razbijenim prozorima.


Francuska policija u utorak je upozorila na moguće prvosvibanjske sukobe s ekstremno lijevim anarhističkim skupinama, poznatim kao Crni blok, nakon poziva preko društvenih mreža radikalnim prosvjednicima da iziđu na ulice.


Vlasti kažu da očekuju oko 2000 prosvjednika Crnog bloka iz Francuske i Europe na marginama tradicionalnog prvosvibanjskog okupljanja.


Prosvjed u Parizu, Foto Reuters


Prosvjed u Parizu, Foto ReutersProsvjed u Parizu, Foto Reuters


Prosvjed u Parizu, Foto ReutersProsvjed u Parizu, Foto Reuters


Prosvjed u Parizu, Foto Reuters