Cijele četvrti sravnjene

FOTO Satelitske snimke prije i poslije potresa pokazuju koliko je potres u Turskoj zapravo bio razoran. Pogledajte fotografije

P. N.

REUTERS / Maxar Technologies

REUTERS / Maxar Technologies

Potonje otkrivaju kako su se neke od zgrada doslovno urušile kao kule od karataRazorni potresi su koji su u ponedjeljak pogodilo Tursku u toj su zemlji u potpunosti uništili najmanje 6.000 zgrada i drugih objekata, a neka su naselja u potpunosti sravnjena sa zemljom.


U susjednoj Siriji, pak, uništeno je, pak, oko četiri stotine zgrada, 1.300 ih je djelomično srušeno, a još tisuće imaju oštećenja.


Foto galerija: Prije i poslije. Potres u Turskoj kroz satelitske snimke Foto: Reuters


Razmjeri razaranja jasno su vidljivi na satelitskim snimkama koje je objavila američka tvrtka za svemirsku tehnologiju Maxar Technologies.
Niz fotografija prikazuje ista mjesta prije i poslije katastrofalnog potresa u gradu Islahiye u pokrajini Gaziantep – prve su snimljene 4. listopada 2022., a nove u utorak. Potonje otkrivaju kako su se neke od zgrada doslovno urušile kao kule od karata, dok su cijele četvrti nepovratno promijenjene.U nastavku pogledajte kombinaciju snimki kompanije Maxar Technologies.


REUTERS


Broj poginulih u razornim potresima u Turskoj i Siriji došao je jutros službeno do 7.926, objavio je CNN. Preko 40.000 ljudi je ozlijeđeno.


Sirijska civilna obrana, poznata kao “Bijele kacige”, priopćila je u utorak da je broj poginulih u područjima pod kontrolom pobunjenika na sjeverozapadu Sirije porastao na 1.220, a broj ozlijeđenih na 2.600.