Katastrofa

FOTO Potres jačine 6,7 pogodio Ekvador, stanovništvo u panici. Raste broj poginulih

Portal Novi list, Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Broj poginulih narastao je na njih najmanje 12Potres jačine 6,7 po Richteru pogodio je otočko područje Ekvadora u subotu, usmrtio vše osoba i pričinio materijalnu štetu, te izazvao paniku stanovništva.


Najmanje dvanaest osoba poginulo je u subotu u potresu magnitude 6,8 na obali Ekvadora, prenose mediji, CNN na španjolskom jeziku te portal Primicias.


Američki centar za geološka istraživanja izvijestio je da je potres magnitude 6,7 pogodio pokrajinu Guayas, a središte je bilo nekih 80 kilometara južno od Guayaquila.
Foto Reuters


Epicentar potresa bio je u gradu Balao, navodi CNN.


Dodaje da je 12 osoba poginulo, a što je objavio predsjednik Guillermo Lasso.


Prema Uredu predsjednika, 11 osoba poginulo je u pokrajini El Oro, a jedna u pokrajini Azuay.


Ministarstvo za izvanredna stanja objavilo je da se u gradu Cuenci urušilo pročelje i palo na automobil u kojemu je jedna osoba poginula.Potres, koji je izazvao materijalnu štetu, osjetio se i na sjeveru Perua.


U Guayaquilu, nekih 270 kilometara jugozapadno od glavnoga grada Quita, vlasti su izvijestile o pukotinama u zgradama i kućama, kao i o urušavanju zidova.Nije oglašena uzbuna na cunami u regiji, objavio je Nacionalna meteorološka služba Sjedinjenih Država.


Ekvadorska državna naftna kompanija Petroecuador kazala je da nije bilo izvješća o šteti na postrojenjima te da se “radnje odvijaju normalnim tijekom”, prenijela je agencija Reuters.


Ekvador leži na pacifičkom vatrenom prstenu, a 16. travnja komemorirat će žrtve potresa iz 2016. magnitude 7,8 u kojem je poginulo 600 osoba te su cijele četvrti bile izbrisane, podsjeća španjolski dnevni list El Pais.