Nepogoda

Filipine za blagdane pogodio snažan tajfun: Poginulo je najmanje 13 ljudi, deseci tisuća evakuirano iz svojih domova

Hina

Reuters

Reuters

Žrtve je tajfun izazvao u središnjoj pokrajinama Capi, Iloilo i Leyte, a među njima su trinaestogodišnji dječak koji je poginuo od strujnog udara, muškarac na kojeg je pala grana i jedan muškaraca koji je poginuo u automobilskoj nesreći, rekla je filipinska agencijaU tajfunu koji je pogodio središnji dio Filipina tijekom božićnih blagdana poginulo je najmanje 13 osoba, izvijestili su u četvrtak dužnosnici filipinskih agencija za izvanredna stanja.


Tajfun Phanfone zhavtaioje Filipine u utorak s vjetrovima koji na mahove pušu brzinom od 150 kilometra na sat, obilnim kišama i poplavama.


Više od 58.000 ljudi evakuirano je pred olujom iz svojih domova a 15.000 ostalo je blokirano u lukama jer su otkazane plovidbe trajekata. Otkazan je i velik broj letova.
Žrtve je tajfun izazvao u središnjoj pokrajinama Capi, Iloilo i Leyte, a među njima su trinaestogodišnji dječak koji je poginuo od strujnog udara, muškarac na kojeg je pala grana i jedan muškaraca koji je poginuo u automobilskoj nesreći, rekla je filipinska agencija.


Tajfun je prošao Filipine u srijedu kasno navečer i sada se kreće zapadno prema Južnom kineskom moru.


Filipine svake godine prosječno pogodi 20 tajfuna, a posljednjih godina oluje postaju sve žešće.