STOPIRANO GOSPODARSTVO

Fiat je pred zatvaranjem svih tvornica u Italiji, umjesto proizvodnje prisilni Ferragosto

Edi Prodan

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Kako bi se omogućio veći razmak zaposlenika, značajno su se smanjile proizvodne norme. Nove mjere dodatno pojačavaju zdravstvene i sigurnosne inicijative i to kao neposredan odgovor na jačanje epidemije virusa u Italiji



RIJEKA – Fiat Chrysler Automobiles, jedan od najvećih proizvodnih sustava koji svoje radne jedinice ima širom Italije, pred zatvaranjem je svih svojih pogona!


Kako bi podržao kampanju koja se u Italiji bavi krizom COVID-19, tvrtka će, prema potrebi, privremeno provesti zatvaranje svojih tvornica na Apeninima.


U ovom su trenutku poduzeli sve aktivnosti smanjenja rizika od širenja zaraze među zaposlenicima, sanitarnu zaštitu svih radnih i prostora za odmor te presvlačenje, posebno kupaonica.




Kako bi se omogućio veći razmak zaposlenika, značajno su se smanjile proizvodne norme.


Nove mjere dodatno pojačavaju zdravstvene i sigurnosne inicijative i to kao neposredan odgovor na jačanje epidemije virusa u Italiji.


Istina, Fiat je još tijekom veljače za sve zaposlenike kojima je to bilo moguće osigurao program rada od kuće, no kako se još uvijek nije došlo do točke smanjenja broja zaraženih, izgledno je, kako je upravo istaknuto, potpuno zatvaranje svih pogona.


Kako se čini što se Italije tiče – Ferragosto je stigao u ožujku.