"Zaustavite krađu"

Facebook zatvorio pro-Trumpove grupe koje pozivaju da se spriječi “krađa glasova”

Hina

Foto Retuers

Foto Retuers

Grupa "Zaustavite krađu" narasla je u četvrtak poslijepodne na gotovo 350.000 članova prije nego je div među društvenim mrežama posredovaoFacebook je u četvrtak zatvorio grupu pristaša Donalda Trumpa koja je pozivala da se “prekine brojanje” i spriječi demokrate u “krađi glasova” dok se brojanje glasova nastavlja u ostatku saveznih država koje će odlučiti o pobjedniku predsjedničkih izbora.


Grupa “Zaustavite krađu” narasla je u četvrtak poslijepodne na gotovo 350.000 članova prije nego je div među društvenim mrežama posredovao.


“Grupa je nastala na delegitimiranju izbornog procesa i vidjeli smo zabrinjavajuće pozive nekih članova grupe na nasilje”, rekao je glasnogovornik kalifornijske tvrtke za AFP.
Twitter je sakrio gotovo polovinu poruka republikanskog milijardera nakon izborne večeri u utorak, uz oznaku da “dovode u zabludu”.


Facebook i Twitter koji su predvidjeli opasnost od dezinformacija i poziva na nasilje ako rezultati budu kasnili, uveo je niz zaštita, ali teško uspijeva zaustaviti navalu.