Najveći napad

Evo što je do sada pokazala istraga o nezapamćenoj sabotaži njemačke željeznice

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Zasad nema naznaka da iza sabotaže željeznice stoji strana državaNjemačka policija objavila je u nedjelju kako ne odbacuje da iza moguće sabotaže komunikacijskih kablova željeznice u subotu stoje politički motivi, no i da nema naznaka da su to učinile druge države ili strani teroristi.


Glasnogovornik berlinske policije u nedjelju je objavio da se i dalje istražuje sabotaža komunikacijske infrastrukture u Berlinu i Herneu u Sjevernoj Rajni – Vestfaliji zbog koje je na sjeveru države željeznički promet bio prekinut na oko tri sata.


To nije prvi napad na komunikacijske veze željezničke tvrtke Deutsche Bahn, no najveći je proteklih godina. Sabotaže se često vežu za lijeve ekstremiste, piše Reuters.
Njemačka željeznica u subotu je objavila da je uzrok višesatnih velikih problema u željezničkom prometu u sjevernoj Njemačkoj bila sabotaža na kablovima za komunikaciju.


Prekid u subotu podigao je uzbunu nakon što su NATO i Europska unija prošli mjesec naglasili potrebu zaštite ključne infrastrukture, nakon sabotaže na plinovodu Sjeverni tok.