Norveška

Dvije osobe poginule, više teško ranjenih u pucnjavi u poznatom gay klubu u Oslu. Ubojica je uhićen

Hina

Reuters

Reuters

Policija istražuje hoće li incident imati utjecaja na povorku ponosa u Oslu koja bi se trebala održati u subotuDvije osobe ubijene su u pucnjavi u noćnom klubu u norveškoj prijestolnici Oslu, objavila je policija u subotu rano ujutro.


Policija je tvitala da je ozlijeđeno više osoba, a osumnjičeni je priveden nedugo nakon pucnjave u blizini mjesta događaja.


Sve indicije upućuju na to da je počinitelj djelovao sam, rekao je kasnije policijski glasnogovornik Tore Barstad, a prenosi NRK. Tri osobe su teško ozlijeđene, a 19 ih je dobilo liječničku pomoć.
NRK je objavio da postoje najmanje tri mjesta zločina. Nije bilo informacija o potencijalnom motivu, ali incident prvotno nije klasificiran kao teroristički. Policija nije dala podatke o dobi ili identitetu uhićenog osumnjičenika.


Osumnjičeni nije davao izjave. Policija je pretražila njegov stan, a zaplijenjena su dva komada vatrenog oružja korištena u napadu, javlja NRK pozivajući se na Barstada.


Novinar koji je svjedočio napadu rekao je da je vidio muškarca koji je došao na mjesto događaja s torbom, izvadio pištolj i počeo pucati. Drugi svjedok iz noćnog kluba naveo je da je izbila panika.


Napad se dogodio u noćnom klubu London Pub, gay klubu u popularnoj ulici u Oslu, objavio je list Aftenposten.


Policiji su pomogli civil da uhiti osumnjičenog, izvještavaju novine pozivajući se na policiju.


Policija istražuje hoće li incident imati utjecaja na povorku ponosa u Oslu koja bi se trebala održati u subotu.