Šok u Sloveniji

Dugogodišnji inspektor za droge iz Kopra u svojoj kući uzgajao – marihuanu

Hina

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER

Kriminalist Matjaž Horvatin, koji je uhićen početkom prošlog tjedna, pušten je iz zatvora u kućni pritvor, a njegova braniteljica tvrdi da je konoplju uzgajao za ublažavanje zdravstvenih tegoba svog 67-godišnjeg oca i njegove partnerice, pišu slovenski medijiSlovenski kriminalist iz Kopra, koji se bavio otkrivanjem i suzbijanjem ilegalne trgovine narkoticima, uhićen je nakon što je otkriveno da se i sam bavio uzgojem indijske konoplje te je trenutačno u kućnom pritvoru, a ovo otkriće šokiralo je njegove dojučerašnje kolege.


Kriminalist Matjaž Horvatin, koji je uhićen početkom prošlog tjedna, pušten je iz zatvora u kućni pritvor, a njegova braniteljica tvrdi da je konoplju uzgajao za ublažavanje zdravstvenih tegoba svog 67-godišnjeg oca i njegove partnerice, pišu slovenski mediji.


Kako tvrdi portal Regional iz Kopra, osumnjičen je za kazneno djelo proizvodnje i prometa zabranjenim drogama, ravnateljica policije Tatjana Bobnar potpisala je rješenje o izvanrednom otkazu ugovora o zaposlenju, a oduzeto mu je službeno oružje te onemogućen pristup službenim evidencijama policije.
U kući njegovog oca u okolici Kopra, navode mediji, pronađeno je osam posađenih stabljika konoplje, a u kriminalistovoj vikendici i manja količina posušene marihuane.


Horvatin se je niz godina bavio upravo otkrivanjem i suzbijanjem trgovine drogama pa su njegovi kolege šokirani otkrićem da se i sam time bavio te osuđuju njegovo djelovanje suprotno zakonu i policijskoj etici. Bude li osuđen, prijeti mu i do deset godina zatvora, piše list »Primorske novice«.


Horvatin je postao sumnjiv krajem rujna, kada je policija tajno snimala razgovore nekih drugih osumnjičenika pa je u njihovu komunikaciju »uhvatila« i svog kolegu.


Prema izvješću slovenske policije, u prvoj polovici ove godine zabilježeno je 56 kaznenih djela za koje se sumnjiči 55 službenih osoba iz policije, što je velik porast u odnosu na prošlu godinu kada je u prvih šest mjeseci osumnjičeno bilo njih 32.