Užas u zračnoj luci

DRAMA U MOSKVI Ruski zrakoplov se zapalio pa prinudno sletio. Poginulo 13 osoba, među njima i djeca

Hina

Avion je letio za Murmansk, no ubrzo nakon polijetanja došlo je do požara u kojem je izgorio cijeli rep zrakoplova. Navodno je požar izbio nakon što je zrakoplov udarila munja, tako su barem izjavili članovi posadeNOVO 19.45 Trinaest ljudi poginulo je u nesreći ruskog zrakoplova koji je prinudno sletio u nedjelju u moskovsku zračnu luku Šeremetjevo jer je u njemu izbio požar neposredno nakon polijetanja, objavila je agencija TASS navodeći liječničke izvore. Prema nekim informacijama, među poginulima je i dvoje djece.


Ruski putnički zrakoplov Suhoj Superjet-100 sa 78 putnika poletio je sa Šeremetjeva za Murmansk ali je ubrzo nakon polijetanja zatražio odobrenje procedure hitnog slijetanja zbog požara, objavili su ruski državni mediji.


Agencije navode različite brojeve ozlijeđenih, od pet do više od deset.

Ruska televizija prikazala je snimke aviona koji slijeće s repom u plamenu.


Agencija Interfax navodi kako je posada odaslala poziv upumoć odmah nakon polijetanja sa Šeremetjeva, a prema prvim izvješćima, posada nije uspjela prisilno sletjeti iz prvog pokušaja.


Agencija TASS piše kako su članovi posade rekli da je požar izbio nakon što je zrakoplov udarila munja.Nakon slijetanja iz njega se dizao crni dim.


NOVO 19.30 Ruske agencije javljaju da je u nesreći poginula jedna osoba, a više ih je ozlijeđeno – od najmanje petero do desetoro.


Avion je letio za Murmansk, no ubrzo nakon polijetanja došlo je do požara u kojem je izgorio cijeli rep zrakoplova.Ruski putnički zrakoplov prinudno je zbog požara sletio u nedjelju u moskovsku zračnu luku Šeremetjevo, a pritom je ozlijeđeno petero putnika, objavile su ruske agencije.


Agencija RIA navodi jednog dužnosnika koji je kazao da je pet osoba ozlijeđeno, a da je svih 78 putnika evakuirano iz zrakoplova nakon slijetanja.


Ruska televizija prikazala je snimke aviona iznad kojeg se dizao crni dim.