Trump na putu prema dole

Trump prima teške udarce i “okreće ploču”! Twitter mu je trajno ukinuo korisnički račun i presjekao mu glavni komunikacijski kanal

P. N.

Foto Reuters

Foto Reuters

Podsjetimo, svo vrijeme njegovog mandata, glavni kanal komunikacije Donalda Trumpa s vanjskim svijetom bio je upravo Twitter.Twitter je trajno suspendirao korisnički račun američkog predsjednika Donalda Trumpa. Iz ove društvene mreže naveli su da su to učinili nakon pregleda njegovih posljednjih poruka te su zaključili da su one protivne standardima ove mreže. U Twitteru, naime, smatraju da je Trump svojim porukama provocirao nasilje.


Podsjetimo, svo vrijeme njegovog mandata, glavni kanal komunikacije Donalda Trumpa s vanjskim svijetom bio je upravo Twitter. Na Twitteru su ga pratili milijuni ljudi. Ukidanjem korisničkog profila, američkom predsjedniku na odlasku, dakle, presječen je glavni komunikacijski kanal. Direktna je to posljedica događaja u Washingtonu, gdje su Trumpovi simpatizeri provalili u Kapitol i učinili ono što povijest Sjedinjenih država ranije nije zabilježila.

U isto vrijeme, Donald Trump okreće ploču. U svom posljednjem istupu rekao je: “”Kongres je potvrdio rezultate. Nova administracija bit će inaugurirana 20. siječnja. Ja sam sada usredotočen na to da osiguram glatku, urednu i besprijekornu primopredaju vlasti. Ovo je trenutak za ozdravljenje i pomirenje.”


Njegove pristaše zasigurno će šokirati njegova poruka prosvjednicima koji su provalili u Kapitol. Izgrede je Trump sad osudio, iako je prosvjednicima na dan kad su se izgredi događali poručio da ih voli. Sad tvrdi da su prosvjednici “oskvrnuli sjedište američke demokracije”.


– Oni koji su počinili nasilje ne predstavljaju našu zemlju, a oni koji su prekršili zakon – platit će, rekao je Trump, dodajući na kraju da mu je najveća čast u životu bila služiti kao predsjednik. “Svim svojim divnim pristašama” poručio je: “znam da ste razočarani, ali želim da znate da naše nevjerojatno putovanje tek počinje”.