Zakazala organizacija

DOČEK NOVE GODINE U BEOGRADU Ništa od partija na splavi – mladi iz Istre i Rijeke ‘poljubili vrata’

Edi Prodan

Zabava na splavi Port je izostala / Foto Facebook

Zabava na splavi Port je izostala / Foto Facebook

Doček na splavi Port bio je uredno rezerviran i uplaćen putem zagrebačke turističke agencije Fun Factory i to u iznosu od 45 eura po osobi, no 2020. dočekali su - ispred ulaza!Bez riječi isprike, štoviše bez ikakvog pojašnjenja, umjesto dočeka Nove godine na popularnoj beogradskoj party splavi Port, koji je uredno rezerviran i uplaćen putem zagrebačke turističke agencije Fun Factory i to u iznosu od 45 eura po osobi, početak 2020. dočekali su – ispred ulaza!


Riječ je o skupini mladih turista s riječkog te istarskog područja koji su se najprije u Zagreb uputili s nekoliko autobusa. Za put do Beograda iz hrvatske metropole odabrali su party vlak Fun Factorya što je uz DJ glazbu prometovao od Zagreba do Šida.


Iako je u prvoj najavi bio put Zagreb-Beograd-Zagreb, kasnije se iz, jako popunjenog, vlaka silazilo u Šidu da bi se do Beograda opet putovalo – autobusima.
Uz klasični turistički razgled glavnog grada Srbije, u fakultativnom aranžmanu bio je i spomenuti doček u Portu. Na žalost, kako su nam istaknuli, umjesto zabave dobili su dvosatno – smrzavanje ispred ulaza.


Kad su nakon tog čekanja uspjeli u manjem dijelu ipak ući, o njihovoj rezervaciji nitko pojma nije imao, njihov rezervirani stol jednostavno – nije postojao.


Uputili smo ovim povodom upite agenciji Fun Factory kao i njezinom vlasniku Branku Paunoviću te beogradskom Portu. Na žalost nakon višesatnog iščekivanja – stigao je samo odgovor kako ćemo odgovor dobiti kad se grupa – vrati. A to znači tek u petak….


Uz svu nelagodu i frustraciju djevojaka i mladića koji su se našli u opisanoj situaciji, ovaj je događaj tim gori jer poznato je koliko je osjetljiva obnova povjerenja na relaciji između Hrvatske i Srbije.


Kaže se, s razlogom, kako turizam spaja i pomaže razumijevanju, kako gradi mostove. Izgleda, ne baš uvijek. Jer potegnuti šestotinjak kilometara da bi se u novogodišnjoj noći umjesto zabave dobilo ozebline, pa i nije neki turizam.