Koronavirus

Dobra vijest: U cijeloj Kini samo 8 novih slučajeva / Loša vijest: Ostatak svijeta u izvanrednom stanju

Hina

Denis Kapetanovic/PIXSELL

Denis Kapetanovic/PIXSELL

Belgijska premijerka Sophie Wilmès zatvorila je škole, kafiće, restorane i diskoteke do 3. travnja, a u Portugalu će sve škole biti zatvorene od ponedjeljkaGrad Wuhan, izvorište zaraze koronavirusa, bilježi drugi dan zaredom jednoznamenkast broj oboljelih jer je prijavljeno pet novih slučajeva, objavila je kineska vlada. 


U ostatku pokrajine Hubei, izuzevši grad Wuhan, nije bilo novih slučajeva zaraze i to po osmi dan zaredom, a u cijeloj Kini je u četvrtak zabilježeno osam slučajeva, sedam manje nego u srijedu.


Također, u Šangaju je su prijavljena dva, a u Pekingu jedan novooboljeli, a vlasti su objavile da se radi o pridošlicama u zemlju.
Koronavirusom je zasad zaraženo više 127,000 ljudi širom svijeta.


Bugari u izvanrednom stanju, Belgijanci i Potugalci zatvaraju škole


Epidemija koronavirusa uzrokuje niz oštrih mjera kojima europske vlade nastoje suzbiti pandemiju koja prijeti Europi. 


Bugarski premijer Bojko Borisov zatražio je uvođenje izvanrednih mjera nakon što je u jednom danu broj oboljelih sa sedam skočio na 23. Borisov je zatražio zatvaranje škola, dječjih vrtića i sveučilišta. 


Belgijska premijerka Sophie Wilmès zatvorila je škole, kafiće, restorane i diskoteke do 3. travnja, a u Portugalu će sve škole biti zatvorene od ponedjeljka. Također, kruzerima neće biti dopušteno iskrcavanje putnika osim ako oni ne žive u Portugalu, a zatvaraju se i noćni klubovi. U Portugalu je trenutno 78 oboljelih.


Objavljeno je i da trener Arsenala Mikel Arteta ima koronavirus. 


U SAD-u se zatvara Disneyland u Kaliforniji, 30 kilometara od Los Angelesa, koji je lani privukao 30 milijuna posjetitelja i kojeg Amerikanci zovu “najsretnijim mjestom na svijetu”.