Craig Tiley

Direktor Australian Opena: Vidio sam te napise, ali moram reći da nismo plaćali Đokovićeve sudske troškove!

Hina

Novak Đoković/Foto: REUTERS

Novak Đoković/Foto: REUTERS

U prijašnjem razgovoru za Channel 9, koji ima prava prijenosa Australian Opena na tlu Australije, Tiley je branio ulogu Saveza i krivnju za nastalu konfuziju svalio na oprečne i nepostojane savjete vlasti.MELBOURNE – Direktor Australian Opena Craig Tiley, koji se našao na udaru kritika zbog uloge u slučaju deportacije Novaka Đokovića, u danas je izjavio da ne misli podnijeti ostavku i zanijekao da je turnir snosio sudske i putne troškove prvog tenisača svijeta.


U prvom javnom nastupu nakon što je Novak Đoković otpravljen iz Australije, Tiley nije želio govoriti o umiješanosti Australskog teniskog saveza u sagu o Đokovićevom dolasku u Australiju.


“Već smo odgovarali na ta pitanja i danas se doista fokusiramo samo na održavanje sjajnog događaja”, rekao je u razgovoru za televizijsku postaju Channel 9 Tiley koji je ujedno i glavni operativac Australskog teniskog saveza.
U prijašnjem razgovoru za Channel 9, koji ima prava prijenosa Australian Opena na tlu Australije, Tiley je branio ulogu Saveza i krivnju za nastalu konfuziju svalio na oprečne i nepostojane savjete vlasti.


Tiley je u četvrtak izviždan kad je došao na teren kako bi australskoj tenisačici Sam Stosur predao buket cvijeća nakon što je porazom od Anastazije Pavljučenkove završila karijeru u pojedinačnoj konkurenciji.


Dva dana nakon što je Upravni odbor Australskog teniskog saveza izdao priopćenje u kojem je službeno pohvaljen Tileyjev rad na organizaciji Australian Opena, direktor turnira je upitan je li razmišljao o podnošenju ostavke.


“Ne. Nedavno smo izašli s priopćenjem i vrlo sam usredotočen na organizaciju sjajnog događaja”, rekao je Tiley koji je potom odgovorio i na izvješća lokalnih medija u kojima se navodi da je Savez podmirio sudske troškove Novaka Đokovića, platio mu put od Dubaija do Melbournea te troškove boravka u Australiji.


“Vidio sam te napise. Ne ulazimo u detalje naših financijskih dogovora s igračima. Ti su izvještaji jednostavno neistiniti”, zaključio je Tiley.