Nije mislila loše

Cijeli svijet se smije hrvatskoj veleposlanici pri EU: Pogledajte kako je ispratila Britance iz Europske unije

P. N.

Mario Salerno/European Union

Mario Salerno/European Union

Financial Times navodi da nitko pozdrav hrvatske veleposlanice nije shvatio kao podbadanje, odnosno da je svima bilo jasno da je imala dobre namjere i da je željela britanskim kolegama poželjeti sreću.



“Thank you, goodbye, and good riddance.” Tako je britanskog veleposlanika pri EU Tima Barrowa pozdravila hrvatska veleposlanica pri EU Irena Andrassy, na posljednjem sastanku između izaslanika Velike Britanije i Europske unije. Njezin pozdrav prenio je Financial Times i izazvao buru smijeha, jer ta rečenica prosječnom Englezu bi glasila ovako: “Hvala vam, doviđenja i dobro da smo vas se riješili”.


– Britanci su se nasmijali i shvatili što je željela reći, ali u povijesti će ostati zabilježeno da su to bile posljednje riječi Europske unije upućene britanskom veleposlaniku prije Brexita, rekao je za FT jedan od diplomata koji je bio na sastanku gdje se hrvatska veleposlanica izrazila pomalo nes(p)retno.


Financial Times navodi da nitko pozdrav hrvatske veleposlanice nije shvatio kao podbadanje, odnosno da je svima bilo jasno da je imala dobre namjere i da je željela britanskim kolegama poželjeti sreću. Pozdrav hrvatske veleposlanice prenijeli su brojni engleski mediji, a gotovo svi su poruku primili u duhovitom tonu. 




Irena Andrassy hrvatska je veleposlanica prti EU od prošle godine, kad je na tom mjestu zamijenila Matu Škrabala.