Seksualni predator

Brutalni policajac godinama je ponižavao i silovao žene, detalji njegova šokantnog priznanja zgrozili su zemlju

Portal Novi list, Hina

David Carrick / Foto društvene mreže

David Carrick / Foto društvene mreže

Neke od žrtava je tukao i ponižavao, zabranjujući im da jedu, a jednu je 10 sati držao zaključanom u ormaru ispod svog stubištaTijekom 17 godina, David Carrick, serijski silovatelj i brutalni seksualni predator, više desetaka zlodjela počinio je u uniformi pripadnika gradske policije za šire područje Londona – Metropolitan police, što cijelu stvar čini još šokantnijom.


Jedan od najgorih britanskih silovatelja


Počinio je više desetaka seksualnih prijestupa u razdoblju od gotovo 20 godina, između 2003. i 2020., a britanski mediji ga opisuju kao “jednog od najgorih britanskih silovatelja”.


U ponedjeljak ujutro, 48-godišnji David Carrick, priznao je pred sudom u Londonu krivnju za četiri silovanja. U prosincu je priznao 43 seksualna prijestupa, među kojima 20 silovanja i brojna agresivna djela seksualne prirode.

Saznanja o silovanjima koje je počinio kao policajac izazvala su ogorčenje i val kritika na račun londonske policije.


“U ime londonske policije, želim se ispričati ženama koje su patile u rukama Davida Carrika.


Trebali smo uočiti njegov obrazac zlostavljačkog ponašanja, a budući da nismo, propustili smo priliku da ga uklonimo iz policije”, izjavila je Barbara Gray, pomoćnica načelnika Scotland Yarda.


Ovaj slučaj priziva u sjećanje smrt 33-godišnje Londončanke Sarah Everard koju je u ožujku 2021. silovao i ubio također jedan policajac što je bio zločin koji je zgrozio cijelu zemlju.


Uvjeravao žrtve da im nitko ne bi ni vjerovao


Carrick je radio za policijski odjel unutar Scotland Yarda koji je zadužen za osiguranje parlamenta i diplomatskih predstavništava.


Uhićen je u listopadu 2021. kada je jedna žena rekla da ju je silovao nakon što su se upoznali preko interneta te izašli na spoj. Nakon što je slučaj dospio u javnost, počele su se javljati i druge žrtve.


Policija i tužitelji su rekli da je 48-godišnjak koristio svoj policijski položaj kako bi namamio žene, koje je nalazio preko Tindera i drugih sličnih aplikacija, a zatim ih uvjeravao da im nitko ionako ne bi vjerovao da su žrtve jer bi to bila “njihova riječ protiv njegove”.


Žrtve tukao, ponižavao, zabranio im da jedu


Neke od žrtava je tukao i ponižavao, zabranjujući im da jedu, a jednu je 10 sati držao zaključanom u ormaru ispod svog stubišta.


“Vidio sam veće kaveze za pse”, rekao je Ian Moor, detektiv angažiran na slučaju.David Carrick se izjasnio krivim za kaznena djela koja mu se pripisuju te neće biti sudskog procesa. Početkom veljače će se održati ročište na kojem će sud objaviti kaznu za tog serijskog silovatelja.


Dužnosnik tužiteljstva Jaswant Narwal je rekao da je ovo “jedan od najšokantnijih slučajeva kojim se tužiteljstvo bavilo, a u koji je umiješan policajac”.


Govoreći ispred sudnice, detektiv Iain Moor, iz Jedinice za teške zločine Bedfordshirea, Cambridgeshirea i Hertfordshirea, rekao je: “Pojedinosti o zločinima Davida Carricka doista su šokantne.


Pretpostavljam da će mnogi biti zaprepašteni i zgađeni njegovim postupcima, ali nadam se da su žrtve i šira javnost uvjereni da nitko nije iznad zakona i da će policija nemilosrdno progoniti one prijestupnike koji na ovaj način ciljaju na žene.”


Rekao je kako očekuje da će se javiti još više žrtava.