Havarija Bourbon Rhodea

Bourbon održao misu i minutu šutnje za nestale pomorce, naišli na bijes ljudi

Portal Novilist.hr

Foto Facebook Bourbon Offshore

Foto Facebook Bourbon OffshoreTvrtka Bourbon Offshore, vlasnik tegljača Bourbon Rhode, koji je potonuo na Atlantiku 26. rujna u uraganu Lorenzo, objavila je na Facebooku da su održali misu i minutu šutnje za nestale pomorce. Podsjetimo, među sedmoricom pomoraca koji se još uvijek vode kao nestali jest i kapetan Dino Miškić iz Šibenika.


– Bourbon je u žalosti. Naše misli i molitve danas idu u sjećanje na naše kolege. Naš trenutni prioritet je da stojimo uz njihove obitelji, kojima dajemo punu podršku kroz ovo životno iskušenje. Za sve zaposlenike kompanije, vrijeme je za pamćenje.


Širom svijeta, na našim brodovima i u našim uredima, održali smo minutu šutnje u utorak, 15. listopada, u čast sjećanja na naše pomorce. Osim toga, zastave naših brodova će mjesec dana biti spuštene na pola jarbola. Danas će se održati misni obred u crkvi Notre Dame de la Garde u Marseilleu, simboličnom mjestu za pomorce. Naše misli i molitve idu k njihovim obiteljima, objavio je Bourbon Offshore na Facebooku.
Objavu su mnogi kritizirali, ističući kako je još uvijek moguće da su nestali pomorci živi na splavima negdje na Atlantiku. Pozvali su Bourbon da nastavi potragu, umjesto toga što organiziraju mise zadužnice.


‘Idite i nađite ih, još ima nade’, ‘Sramite se, vi ste odgovorni za ovu tragediju’, ‘Ako vam je stalo do kolega, nastavite potragu. Sedam ljudi je nestalo. Govorite o potpori, a zaboravili ste sedam ljudi’, samo su neki od ogorčenih komentara ostavljenih na ovoj objavi.