Rutinska prometna kontrola

Bijeli policajac u Michiganu optužen za ubojstvo crnca: ‘Držao mu je pištolj na potiljku i ispalio hitac…’

Hina

Reuters

Reuters

Najveća kazna koju bi Becker mogao dobiti za ubojstvo je doživotni zatvor s mogućnošću uvjetnog otpusta...Javni tužitelj u američkoj saveznoj državi Michigan rekao je da je u četvrtak podignuta optužnica za ubojstvo protiv bijelog policajca koji je ubio crnog muškarca tijekom prometne kontrole u gradu Grand Rapids prije dva mjeseca.


Odluku da se podigne optužnica protiv policajca Christophera Schurra za ubojstvo Patricka Lyoya, 26-godišnjeg izbjeglicu iz Konga, koje se zbilo 4. travnja, objavio je na konferenciji za novinare Christopher Becker, tužitelj okruga Kent.


Lyoyino ubojstvo razbjesnilo je članove njegove obitelji i izazvalo prosvjede aktivista koji to smatraju primjerom neopravdane smrtonosne sile koju policija primjenjuje protiv mladih crnaca.
Forenzički patolog, koji je proveo nezavisnu autopsiju Lyoyinog tijela, rekao je da je policajac držao pištolj na muškarčevom potiljku i ispalio jedan hitac.


Becker je rekao da se Schurr dobrovoljno predao vlastima i da će u petak biti izveden pred sud. Najveća kazna koju bi Becker mogao dobiti za ubojstvo je doživotni zatvor s mogućnošću uvjetnog otpusta.