Negativna statistika

BiH prva u Europi i druga na svijetu po smrtnosti od koronavirusa

Hina

Reuters

Reuters

Lošiju statistiku u svijetu ima samo Peru u kojemu je 5934 takvih slučajeva na milijun stanovnikaBosna i Hercegovina, u kojoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 15 smrtnih ishoda povezanih s covidom, prva je u Europi po smrtnosti, dok je u svijetu na drugome mjestu iza Perua po toj negativnoj statistici.


Po podacima statističkog portala Worldmetersa koji svakodnevno ažurira podatke o broju novozaraženih, preminulih i drugu statistiku vezanu uz koronavirus, u Bosni i Hercegovini je do sada smrtnost iznosila 3134 osoba na milijun stanovnika.


Lošiju statistiku u svijetu ima samo Peru u kojemu je 5934 takvih slučajeva na milijun stanovnika.
U Europi je druga po smrtnosti Mađarska s 3128 ljudi, dok s 3070 slučajeva slijedi Sjeverna Makedonija, a 2916 smrtnih slučajeva na milijun stanovnika ima Crna Gora.


Hrvatska se s 2084 smrtna ishoda povezanih s komplikacijama izazvanih covidom na milijun stanovnika nalazi na 20. mjestu u Europi.


Po službenim statistikama u BiH je u zadnja 24 sata potvrđeno 967 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a zabilježeno je 15 smrtnih slučajeva. BiH se po broju novozaraženih osoba nalazi na 25 mjestu po Worldmetersu.